Akatemian valmennuslajit

Viime vuosina akatemian valmennuslajeja ovat olleet: ampumahiihto, golf, hiihto, jalkapallo, judo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, paini, pesäpallo, ratsastus, salibandy, suunnistus, tanssi, TeamGym, tennis, uinti ja yleisurheilu (ks. tarkemmat ajankohtaiset kohdasta
valmentajien yhteystiedot).

Lajivalikoima on elänyt hieman vuosien varrella ja tapauskohtaiseen harkintaan perustuen Joensuun Urheiluakatemiaan voidaan ottaa mukaan myös uusia lajeja. Mukaan ottoa koskevassa harkinnassa noudatetaan seuraavia kriteereitä:

1) Urheilijan taso
Urheilijan/urheilijoiden urheilullinen taso vastaa Akatemian hakukriteereitä (ks.
"Akatemiaan haku").

2) Opiskeluoikeus
Urheilija on valittu varsinaiseksi opiskelijaksi johonkin Akatemian yhteistyöoppilaitokseen (ks.
"Akatemiaan haku")

3) Valmennus
Lajilla on riittävän vahva valmennusjärjestelmä, joka takaa valmennuksen tason ja jatkuvuuden. Akatemiavalmentajan tason määrittely ja valinta suoritetaan yhdessä lajiliiton tai paikallisen lajiliittoa lähinnä olevan tahon kanssa.

4) Valmentautumisolosuhteet
Joensuusta (tai Joensuun välittömästä läheisyydestä) on löydettävissä harjoituspaikat, jotka ovat urheilijan käytettävissä ja joissa urheilija pystyy tekemään urheilullista kehitystä eteenpäin vieviä harjoitteita.

 5) Valmennuksen kokonaisvastuu
Lajiliitolla/aluejärjestöllä tai muulla vastaavalla taholla on kokonaisvastuu valmennuksen järjestämisestä mukaan lukien mahdolliset valmentajavaihdokset (ks. kohta 3) sekä valmentautumiseen soveltuvien harjoittelupaikkojen etsiminen (ks. kohta 4).